ПОЛИТИКА ЗА ВРЪЩАНЕ И ЗАМЯНА

Техномобил ЕООД следва международните стандарти за връщане и отказ на поръчка, учредени от Европейския потребителски център и Комисията за защита на потребителите в България. Всеки клиент може да върне получената от него поръчка, според нашата политика за връщане и замяна на стоки.

Всяка една поръчка, направена в онлайн магазин vision.group, може да бъде заменена или върната в срок от 14 дни, считано от датата на предаване на куриер към клиента при следните условия и стъпки:

 1. ЗАМЯНА НА ПРОДУКТ

Замяната на продукт става много лесно.Ако желаете да замените продукт от Вашата доставена поръчка, направете следното:

 • Свържете се с нас на един от посочените контакти, за да уточните най-удобния за Вас метод за замяна на закупения артикул;
  • След като получим пратката и се уверим, че е запазен търговския вид на стоката, ние ще изпратим към Вас новата пратка с желаните от Вас размери/продукти;
  • Замяна на артикул е препоръчителна за продукт на същата или по-висока стойност от първоначално закупения. В случай, че при размяна изберете продукт на по-ниска стойност, разликата в цената ще бъде запазена във Вашия профил като кредит, който можете да ползвате по-късно за пазаруване;
  • Стойността на куриерските услуги в двете посоки при размяна е за сметка на Клиента.
 1. ВРЪЩАНЕ НА ПРОДУКТ

Използвайки нашата форма за обратна връзка в страница Контакти, трябва да опишете, че желаете да върнете даден артикул (или всички артикули) от поръчката, като попълните задължително:

 • Номера на Вашата поръчка (ще го намерите в e-mail-а с потвърждение на поръчката или във Вашия профил, ако пазарувате като регистриран потребител);
  • Причина за връщане на стоката;
  • Посочете, че желаете изцяло възстановяване на сумата от наша страна;
  • Разходите по транспорта (куриерски такси) на върната поръчка се поемат от Вас. След като получим пратката ще се свържем с Вас, за да потвърдим получаването й, както и че стоката е в запазен вид, който позволява да я приемем обратно.

Важно! В случай, че върнете пратка след преглед и тест при куриера стойността на куриерската услуга за връщането към нас е за Ваша сметка.

 1. ВРЪЩАНЕ НА ПАРИ

След като получим обратно върнатата от Вас стока, ние ще възстановим сумата в следния срок:

 • до 14 дни при плащане с ePay, кредитна, дебитна картаили банков превод.. Ще получите парите обратно по картовата си сметка или Вашия акаунт в ePay или банкова сметка.
  • до 14 дни при плащане с наложен платеж. В този случай, ще получите парите си като пощенски паричен превод или по банков път на посочена от Вас банкова сметка. За получаването на паричен превод в офиса на куриера ще Ви изискат единствено лична карта.
 1. КЪСНИ ЗАМЕНИ

При извънредни ситуации и открити дефекти можете да подмените избран артикул и в по-дълъг от стандартния срок. Тези случаи ще бъдат разглеждани от екипа на Техномобил ЕООД индивидуално и ще бъдат изпълнени извън посочената тук политика.

 1. ПОВРЕДЕНИ СТОКИ

При замяна или връщане на стоки закупени от онлайн магазин technomobil.bg трябва да се съблюдават следните изисквания:

 • Стоките да НЕ са с нарушена цялостна опаковка;
  • Стоките да НЕ са със скъсани или липсващи етикети и/или аксесоари;
  • Стоките да НЕ са надраскани или повредени по какъвто и да е било начин;
  • Стоките да НЕ са носени;
  • Стоките да НЕ са със замърсявания;
  • Стоките да не са с липсващи части.

Техномобил ЕООД запазва правото си да откаже да приеме връщането на стоката на клиента без предупреждение, при положение, че даден артикул, който е върнат от клиента, не отговаря на гореспоменатите изисквания.

 1. ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ

Изложените в онлайн магазин technomobil.bg артикули са с реални техни снимки. Въпреки това различните монитори показват цветовете по различен начин, затова може да има цветово несъответствие между получената стока и показаната в уеб сайта. Ние полагаме големи усилия да покажем стоките в максимално реалния им вид.

Желателно е, когато връщате за замяна или отказ стоки, да бъдат опаковани максимално близко до начина по който са Ви били изпратени от нас. Така шансовете да бъдат повредени по време на транспорт намаляват значително.

 1. ОТКАЗ ОТ ПОРЪЧКА

Всеки клиент може да откаже получена от него поръчка в рамките на 14 работни дни считано от датата на получаване.

Желанието за отказ от поръчка от страна на купувача е необходимо задължително да бъде заявено предврително чрез контактната форма в страница Контакти, като бъде посочена номера на поръчката. (Ще го намерите в e-mail-а с потвърждение на поръчката или във Вашия профил, ако пазарувате, като регистриран потребител).

 1. НАШАТА ПОЛИТИКА

Всички стоки, които биват заменяни или връщани на technomobil.bg трябва да са в запазен отличен търговски вид с оригиналната опаковка, всичките им прилежащи етикети и аксесоари и съпътстващи документи.В случай, че някои от гореспоменатите атрибути са повредени или липсват, Техномобил ЕООД  си запазва правото да върне стоката на купувача без предупреждение.

 1. ДРУГИ РАЗПОРЕДБИ

Екипът на Техномобил ЕООД запазва правото си да променя настоящата Политика за връщане и замяна по всяко време, без предизвестие, като новите условия ще бъдат публикувани на настоящата страница.

Настоящата Политика за връщане и замяна важи за онлайн магазин technomobil.bg и за неговите клиенти (купувачи). С публикуването на евентуални промени в условията, клиентите автоматично се считат за уведомени за новите условия и ги приемат.

Последна редакция на 10.04.2022г